Anläggningar


Tågserviceanläggningen i Hallsberg

Vår serviceanläggning erbjuder ett komplett program för hjulsvarvning, avisning av tåg samt ett stort antal andra underhålls- och servicetjänster för spårfordon, både för resandetåg och för godstrafiken. Vårt läge i järnvägsknuten Hallsberg är bland de mest centrala och lättillgängliga i hela landet.

Hjulsvarven är en tandemsvarv av fabrikat Hegenscheidt mod. U2000-400D, marknadens kanske mest avancerade och beprövade underhjulssvarv, som även kan utföra reprofilering och komfortsvarvning av järnvägshjul samt svarvning av lösa hjulpar och bromsskivor. Den höga kapaciteten i svarven ger korta och pålitliga omloppstider. Vi kommer även att kunna utföra hjulparsbyten i vår hjulsänk samt oförstörande provning (OFP) i anslutning till hjularbeten i svarven.

 

Några andra exempel på arbeten vi kommer att kunna erbjuda relaterade till hjulsystemet är bromsbeläggsbyten, byten av stötdämpare och fjädring, byten och kontroll av magnetsken-bromsar samt lager- och lagerboxbesiktning.
Därutöver kommer vår lokverkstad att satsa på mer omfattande fordonsarbeten såsom underhåll och modifieringar, takarbeten, provning, kontroll och återställning av fordon efter olika arbeten samt inte minst rapportering, dokumentation och avvikelsehantering.

Vi har också en avisningsanläggning från och med november 2018,  som med fuktsatt varmluft snabbt och skonsamt avisar även stora mängder snö och is från järnvägsfordon. Fordon med ispåbyggnad måste vintertid avisas innan arbete i serviceanläggningen, men avisningshallen står givetvis öppen även för fordon som enbart behöver avisning.

Avisiningshallen kommer även att ha utrustning för klottersanering. Även en mobil utrustning för fekalietömning och vattentryckning kommer att finnas.

Vi kommer på något längre sikt i en multifunktionshall att kunna utföra tvätt, klottersanering, städning, vattentryckning, fekalietömning m.m. Dessutom planerar vi att bygga upp en organisation för reservdelshantering och logistik åt våra kunder, samt även erbjuda uppställningsytor för tåg.

Vår målsättning är att bli branschens mest attraktiva arbetsgivare, med en platt organisation och stort fokus på en stimulerande och kreativ arbetsplats. Med helt nya väl genomtänkta, fräscha och ljusa lokaler sätter vi nya standarder i arbetsmiljön. Vi tror även att en medarbetare som trivs på sin arbetsplats helt enkelt också gör ett bättre jobb.

Känner du för nya utmaningar, sänd oss redan nu lite information om dig själv och varför du kan tänka dig arbeta med oss: info@txg.se